image_pdfimage_print
Életmód oktatást és tanácsadást végző szakemberek kiválasztása

Az életmód oktatás és tanácsadás szakképesítéssel végezhető egészségügyi tevékenység!

Természetesen minden szakember munkáját tisztelem és becsülök minden tevékenységet, ami az egészség megőrzésére, regenerálására, a tünetek enyhítésére szolgál. Sajnos azonban nemcsak szakemberként, hanem a hivatali munkám során is számos megtévesztő esettel találkoztam. Szomorú, de volt, amikor a megtévesztésen kívül nagy probléma is keletkezett a nem hozzáértő tevékenységből. Ezért kérem, mindenki ellenőrizze le a szakember végzettségét, akinek segítségét igénybe veszi egészsége javítása érdekében. Egy jó szakember nem fogja kikérni magának, ha megkérdezik, hogy milyen végzettsége van.

Az egészségügyi szolgáltatást végző szakemberek végzettségét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ oldalán lehet megnézni:
https://kereso.enkk.hu/

magát az egészségügyi szolgáltatót pedig az alábbi oldalon lehet keresni:
https://www.antsz.hu/euszolg

Az egészség nem játék, különösen akkor lehet nagy bajt okozni, ha már van betegség, ilyenkor, mindig a kezelőorvos támogatását is kérjük. Igen, ha kell ő is fogadja el a társszakmák segítségét a beteg érdekében és működjön együtt. Gyermekek, várandósok és idősek esetében is nagy problémát lehet okozni, ha a segítő „szakember” nem rendelkezik a megfelelő élettani ismeretekkel.

Természetesen tudom, hogy van olyan, akinek van diplomája, de kevésbé jó orvos, szakember és van olyan is, akinek nincs megfelelő végzettsége, de hatalmas tudása van. Ezért én is azt javaslom, hogy élni kell a lehetőséggel és válogatni a szakemberek között, de javaslom, hogy elsősorban a megfelelő végzettségű szakemberek között keressünk, vannak köztük is nagy tudásúak.

Jó egészséget kívánok!